Omgeving

De B & B ‘De Nieuwe Bel’ is gelegen te Blauberg, gehucht van Herselt, vlakbij het vroegere Merode- gebied dat thans is open gesteld met zijn talrijke bewegwijzerde wandel- ,fiets- ,montainbike- en paardenroutes in een gevarieerd landschap met heide,vennen,zandduinen,loof- en dennenbossen. Met wat geluk ontdek je één van de talrijke soorten planten die sinds kort opnieuw een thuis hebben gevonden zoals de struikheide en de liggende vleugeltjesbloem. Ook de nachtzwaluw is terug van weggeweest.

Als wandelaar ben je welkom op een ruim netwerk van bewegwijzerde wandelpaden. Voor ruiters en montainbikers zijn er afzonderlijke bewegwijzerde routes. Verder zijn er ook zitbanken, picknikplaat- sen en speelzones voorzien. Ook de kunstenaar kan zijn hart ophalen in dit mooie landschap.

Een uitstap naar de barokke abdij van Averbode, de bedevaartsplaats Scherpenheuvel of de Demerstadjes Diest en Aarschot, het kasteel van Horst, het kasteel van Westerlo liggen zo voor de hand. Wie nog meer cultuur zoekt kan terecht in de universiteitsstad Leuven, het historische Mechelen of het pittoreske Lier (35 km). 

Wil je dichter bij huis de zintuigen prikkelen met een lekker streekbiertje of een glaasje Franse of Hagelandse streekwijn dan kan je in de B & B zelf terecht of bij de plaatselijke kroegen of een kijkje gaan nemen bij de paters van Tongerlo . Restaurants van divers allooi zijn er genoeg in de buurt.

Ook de kinderen komen aan hun trekken thuis in de kleine speeltuin onder de oude notelaars of in de grotere speeltuinen in de buurt zoals bijvoorbeeld Bobbyaanland in Lichtaart (20 km). Het klompenmuseum vlakbij biedt ook amusement voor jong en oud. In Olmen is er een openluchtdierentuin met speelterrein.

Basiliek van Scherpenheuvel

Bereikbaar met de fiets!

De Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel ligt op nabije afstand van De Nieuwe Bel. Een flinke wandeling of een korte fietstocht naar dit historisch gebouw ligt binnen de mogelijkheden.

Reserveer je verblijf nu

Abdij van Tongerlo

Westerlo, parel van de Kempen

Westerlo, gelegen nabij Blauberg, is niets voor niets de Parel der Kempen met zijn twee kastelen, een abdij en veel bossen. De nieuwe bel is ideaal gelegen voor weekendje het Merodegebied te ontdekken.

Bekijk meer foto's

Kamers

Comfort, klasse, rust en ruimte

De kamers in pastelkleuren zijn eenvoudig ingericht ,maar bieden toch voldoende comfort en ruimte om zich te verpozen.

Ontdek de kamers